Opening night: 01/01/2001
Next performances:
Wie slaapt vangt geen vis

ABOUT

In Wie slaapt vangt geen vis zaait Houtman vraagtekens. Wat kan het theater vandaag de dag nog in en voor de maatschappij betekenen? Moet het theater kritisch zijn? Heeft theater een rituele functie? Welke stukken moeten er gespeeld worden? Zijn subsidies zinvol? En hoeveel mag dat allemaal kosten?

Joost Houtman gaat in een eerste bedrijf op zoek naar de diepste roerselen van Vlaanderens bekendste regisseur. Luk Perceval praat openhartig over het theater van het leven en het leven van het theater. Hij heeft het in dit boek uitgebreid over zijn liefde voor het theater, over de vele conflictjes die dat met zich meebrengt voor zichzelf én voor anderen, zenboeddhisme, psychotherapie, voetbal, buitenlandse slippertjes, ’t Stad… Zoals we dat van hem gewend zijn, neemt hij geen blad voor de mond.

In een tweede bedrijf nemen zeven wijzen aan de ronde tafel plaats om mee te filosoferen over het hoe en waarom van theater. Stefaan De Ruyck, zakelijk leider van Het Toneelhuis, dient samen met de auteur pittige vraagtekens op. Schuiven mee aan de dis: Karel De Gucht, Patrick Janssens, Mark Eyskens, Eric Antonis, Chantal Pauwels, Luk Van den Dries en Yves Desmet.

Joost Houtman (1976) studeerde Germaanse Talen en theaterwetenschappen aan de UIA in Antwerpen en behaalde in 1999 een MA in Theatre Arts aan de University of London. Hij publiceerde reeds in De Standaard, Streven en Muziek en Woord.

Houtman, J.:. Luk Perceval over theater en leven.
Leuven: 2001 Ui tgeverij Van Halewyck. 196p.

Related links

Feeling
inspired?

BACK TO TOP